ტიბეტური ჩაი
მასალა:
0,5 ლ. რძე
0,5 ლ. წყალი
10ც. მიხაკი
10ც. ილი
0,5 ჩ/კ.
გამშრალი ჯანჯაფილი
0,5 ჩ/კ.
ჯავზი
2 ჩ/კ.
მწვანე ჩაი
1 ჩ/კ.
შავი ჩაი
შაქარი გემოვნებით.
მომზადება:
წყალი
ავადუღოთ,
ჩავყაროთ დაფქული მიხაკი, ილის მარცვლები, ჯანჯაფილი და მწვანე ჩაი. 1 წუთის დუღილის შემდეგ დავასხათ რძე და ჩავაყაროთ შავი ჩაი. როდესაც ჩაი ადუღდება, ჩავამატოთ ჯავზი და როცა კვლავ ადუღდება, გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ჩაი მივირთვათ 5 წუთის შემდეგ, სურვილისამებრ დავამატოთ შაქარიც. ტიბეტელები თვლიან, რომ ეს სასმელი ადამიანს ენერგიას მატებს და გვირჩევენ უზმოზე, შაქრის გარეშე დავლიოთ.
|