მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ტარხუნის სიროფი
23:06
ტარხუნის სიროფი


ტარხუნის სიროფი

 

მასალა:

ტარხუნა ნედლი 500გრ.

შაქარი 1კგ.

წყალი (ჩამოსხმული, დაბეჭდილი) 1 ლ.

მომზადება:

ტარხუნა დავნაყოთ, ავიღოთ პორციებად, თითოეული მომზადებული პორცია ჩავდოთ შუშის ჭურჭელში (შეიძლება ქილაშიც). წყალი ავადუღოთ, ჩავასხათ ტარხუნიან ჭურჭელში, დავახუროთ თავსახური და დავდგათ თბილ ადგილას, 10–12 საათი. შემდეგ ხელით გავწუროთ ტარხუნა, მიღებული წვენი გავწუროთ მარლაზე, თითოეულ წვენის ჭიქაზე დავამატოთ 1 ჭიქა შაქარი. მიღებებული მასა ჩავასხათ ქვაბში. წყალია ვადუღოთ დიდ ქვაბში – ისეთში ქვაბში რომ წყლის აბაზანაზე შეგვეძლოს დადგმა ტარხუნის სიროფის ქვაბის (ისე რომ სიროფიანი ქვაბი ცოტათი უნდა ეხებოდეს წყალს). დავუწიოთ ტემპერატურას და ვხარშოთ სიროფი თავსახურის გარეშე მანამ სანამ მასა ცოტა არ შესქელდება, დაახლოებით 2 საათი. სიროფი ჩავასხათ ბოთლში, დავახუროთ სახურავი, გავაცივოთ და 1 საათით დავდგათ ცივ ადგილას.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 3474 | დაამატა: natia | ტეგები: ტარხუნის სიროფი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: