მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ტარხუნა
00:41
ტარხუნა


ტარხუნა

 

ფარმაცევტ წარმოებაში ტარხუნისაგან ეთერზეთს ამზადებენ (Oleum dracunculi). კვებით მრეწველობაში მას იყენებენ ტარხუნის ძმრის, მდოგვის ტარხუნასთან და სხვა სუნელების ნარევების დასამზადებლად. ტარხუნას გააჩნია სუსტი სუნელის არომატი და ცხარე სუნელის პიკანტური მწკლარტე გემო. როგორც სუნელს მცირე რაოდენობით ბრინჯის კერძების, ჩინური კერძების, მოახრშული თევზის მაიონეზის დასამზადებლად. ძმარს ტარხუნასთან იყენებენ კიტრის, გოგრის, ბოსტნეულის კონსერვირებისათვის, საწებლების, შამპინიონების, ყვავილოვანი კომბოსტოს დასამზადებლად. საკმაოდ პოპულარულია ისეთი კერძები, როგორიცაა შემწვარი გარეული ფრინველი, ცხვრის ხორცი ტარხუნასთან. ეს სუნელი აუმჯობესებს მოხარშული ღორის ხორცის და შებოლილის ნაწარმის გემოს. ტარხუნის გემო ხდება უფრო მკაფიო, თუ კერძში ცოტა ლიმონის წვენს ჩავაწურავთ. ტარხუნის წვრილად დაჭრილ ცოცხალ ფოთლებს უმატებენ კვერცხს, ფრინველის ხორცს, ღია ფერის საწებლებს, ხორცის კერძებს, ყველა სახის სალათებს. ვფიქრობთ, ტარხუნის კულინარიაში გამოყენების არეალი ევროპასა და საქართველოში ერთმანეთს ემთხვევა.

 

წყარო: ecopharm.sangu.ge

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2794 | დაამატა: natia | ტეგები: ტარხუნა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: