სვანური მარილი
მასალა:
1 ჭიქა უცხო სუნელი
1 ჭიქა ქინძი
1/2 ჭიქა კამა
1/2 ჭიქა ყვითელი ყვავილი
250 გრ. გატარებული
ნიორი
1/2 ჭიქა წიწაკა
1 კგ მარილი
და რაც მთავარია, მთის ძირა (სვანეთში დაკრეფილი).
მომზადება:
ნიორი გემოვნებით, ზოგი მეტს უმატებს, ზოგი ნაკლებს (აქედან, მშრალი და სველი მარილი). სუნელები, ყველაფერი წვრილად დაფქვილი უნდა იყოს. მარილი უმჯობესია მსხვილი გამოვიყენოთ და ეს ყველაფერი კარგად ავურიოთ ერთმანეთში. შემდეგ კი გავატაროთ წვრილ ბადიან საკეპ მანქანაში ორჯერ.
|