სვანური (კუბდარი)
მასალა:
მაგარი ცომი 300გრ. ოდნავ ამოყვანილი
ნაკლებცხიმიანი ხბოს რბილი ხორცი 250გრ.
ხახვი 100გრ.
წიწაკა 5გრ.
სვანური მარილი 15გრ.
ძირა – სულ ცოტა.
მომზადება:
ხორცი დავკეპოთ, დაკეპილ ხორცი დიდი ხნის განმავლობაში ხელით ვზილოთ,
დავჭრათ ხახვი წვრილად და შევურიოთ ხორცს, დავუმატოთ სვანური მარილი, ძირა, მარილი
და წიწაკა გემოვნებით. გავაბრტყელოთ ცომი, მიღებული მასა მოვათავსოთ გაბრტყელებულ
ცომში, მოვუკრათ თავი და ისევ გავაბრტყელოთ. გაბრტყელების შემდეგ, ცომის თავი
გავხსნათ, ეს იმიტომ, რომ ცომი არ გაიბეროს, მოვათავსოთ ღუმელში და გამოვაცხოთ.
კუბდარიც მზადაა.
(შეიგვიძლია ხორცი წვრილად დავჭრათ და ისე შემვამზადოთ).
|