სწორი კვების ძირითადი პრინციპები
დაიცავით
ზომიერება
– უმჯობესია
ჭამოთ ცოტა და სასარგებლო საკვები, ვიდრე ბევრი და უსარგებლო. მაგალითად, უკეთესია მიირთვათ ახალი თევზის ერთი ნაჭერი ვიდრე დაკონსერვებული ხორცი ან კარტოფილი.
– უმჯობესია პროდუქტები მოხარშოთ ორთქლზე, ვიდრე ზეთში შეწვათ, რადგან შეწვისას გამომუშავდება კანცეროგენები და ქრება
ვიტამინები
და მიკროელემენტები.
–ჭამეთ
მხოლოდ დაღერღილი ხორბლის პური.
–საჭმელი
უნდა მიიღოთ არანაკლებ 4 საათში ერთხელ.
–მიიღეთ
ბევრი სითხე. Uუშაქრო ჩაი, წყალი, უშაქროდ მოხარშული კომპოტები და არა კონსერვანტებით გაჯერებული ხელოვნური და შეფერადებული გაზიანი წყლები.
–არ
ჭამოთ გვიან ღამით (არა უგვიანეს 7 საათისა).
–საკვებად
გამოიყენეთ
მხოლოდ ახალი პროდუქტი _ ბოსტნეული, ხილი, კენკრა, ახალი თევზი, ხორცი თაფლი, მარცვლეული და არა ქარხნული წესით დამზადებული ძეხვეული, კონსერვები, ფარში, ყველი, საკონდიტრო ნაწარმი, მაიონეზი, კეჩუბი.
წყარო:
kveba.ge
|