სოკოს ღვეზელი
მასალა:
1კგ.სოკო
500გრ.ფქვილი
100გრ.ზეთი
1 კვერცხი
2ცალი ხახვი
30გრ.შაქარი
5 გრ.დროჟი
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
სოკო კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და მოვხარშოთ ხახვი
დავჭრათ ალყა ალყა და მოვხრაკოთ ზეთში
ცოტა რომ შეწითლდება დაუმატოთ მოხარშული და ცოტა ხელით გავწუროთ სოკო რომ წყლიანი
არ იყოს
ცომის მომზადება:
ფქვილს შეურიოთ კვერცხი,დროჟი,200 მლ.წყალი,შაქარი,მარილი,ზეთი
მოზელილი რბილი ცომი ჩავდოთ მინის ცოტა ზეთ ცასმულ ჭურჭელში ,დავაფაროთ ცელოფანი
და დავდგათ თბილ ადგილას დაახლოებით 1ან 2 საათი რომ გაფუვდეს,როცა გაფუვდება
ჩავზილოთ ხელმეორედ და დაველოდოთ მეორედ გაფუებას. როცა ცომი მზად იქნება მოვჭრათ პატარა გუნდები და
გავაბრტყელოთ ხელით თითეეულ გუნდაზე დავდოთ დაახლოებით 1ან 2 ს.კ. გამზადებული
სოკოს გულსართი და შევკრათ გამზადებული ღვეზელები დავდოთ ცხიმ წასმულ ჟარუნზე ზემოდან
წავუსვათ კვერცხის გული და შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად დაახლოებიტ 30-35 წუთში
მზად იქნება.
|