მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 9
სტუმარი: 9
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » სოჯუ
20:26
სოჯუ


სოჯუ

 

ერთ-ერთი იაპონური სასმელის "სოჯუსისტორია 1287 წელს დაიწყო და ძალიან საინტერესოდაც. ლეგენდის თანახმად, იაპონიის მმართველს შვილი არ უჩნდებოდა, არადა მისი ერთადერთი ოცნება ბევრი შვილის ყოლა იყო. მკურნალობის მიუხედავად, მმართველი ნანატრ ოცნებას ვერ ეღირსა. რამდენიმე წლის შემდეგ კი, უცნობმა ქალმა სასახლეში სასმელი მიიტანა და ცოლ-ქმარს დაალევინა. ზუსტად 9 თვის თავზე, დედოფალს ვაჟი შეეძინა და მას სახელად "სულდაარქვეს. ეს სიტყვა იაპონურად ცეცხლსა და წყალს ნიშნავს. მმართველმა უცნობი ქალბატონი მოძებნა, იგი გულუხვად დააჯილდოვა და სასმელის რეცეპტი გამოართვა. ცოტა ხანში მან სასმელის კეთებას მიჰყო ხელი და სასმელს "სოჯუუწოდა. არავინ იცის ეს ლეგენდა მართალია თუ არა, თუმცა ფაქტია, რომ "სოჯუდღესაც ერთ-ერთ ყველაზე განსაკუთრებულ ალკოჰოლურ სასმელად მიიჩნევა იაპონიაში. მე-13 საუკუნიდან იაპონიაში "სოჯუსაქტიური წარმოება დაიწყო, თუმცა ამ სასმელის რეცეპტი კარგა ხანს გასაიდუმლოებული იყო და მაღალი ფენის გარდა მისი დაგემოვნების საშუალება არავის ჰქონდა. მხოლოდ მე-18 საუკუნეში გავრცელდა "სოჯუსშემადგენლობა, არამარტო იაპონიაში, არამედ სხვა ქვეყნებშიც. მისი გასინჯვა სხვადასხვა ქალაქებში დღესაცაა შესაძლებელი, თუმცა სახელწოდება, რა თქმა უნდა, ყველგან განსხვავებული აქვს. 1886 წელს, იაპონიამ, როგორც იქნა, მოიპოვა მისი წარმოების ექსკლუზიური უფლება. შემადგენლობა კი ძალიან მარტივია, იგი წყლისგან, სხვადასხვა ხის ქერქის არყისგან და შაქრის ლერწმისგან შედგება.

 

წყარო: avtoradio.ge

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1396 | დაამატა: natia | ტეგები: სოჯუ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: