სოიო
სოიო
პარკოსანი
მცენარეა,
მოყავთ საქართველოშიც, გამოიყენება კულინარიაში, სოიო ერთადერთი მცენარეა, რომელიც შეიცავს სრულფასოვან მცენარეულ ცილებს. ის მდიდარია ასევე ვიტამინებით, მიკროელემენტებით,
ფიტოესტროგენებით,
უჯრედისით.
სოიოს პროდუქტები რეკომენდებულია ათეროსკლეროზის,
არტერიული
ჰიპერტენზიის,
გულის იშემიური დაავადების, ყაბზობის, შაქრიანი დიაბეტის, სიმსუქნის, საყრდენ-მამოძრავებელი სისტემის დაავადებებისას.
სოიო მდიდარია ანტიკარცენოგენებით
- სიმსივნის
საწინააღმდეგო
ნივთიერებებით.
|