მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 16
სტუმარი: 16
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » სირა ბაჟე (აჭარული)
17:42
სირა ბაჟე (აჭარული)


სირა ბაჟე (აჭარული)

 

მასალა:

ქათმის თავები და ფეხები 1,5კგ.

ხახვი 2–3 თავი

სტაფილო 2–3 .

ნიორისაშუალო თავი

შავი პილპილი 1/2 /.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ქათმის თავები და ფეხები გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე რომ ფარავდეს 2 სანტიმეტრით და დავდგათ გაზქურაზე. ხარშვის დროს მოვხადოთ ქაფი და ვხარშოთ დარბილებამდე, დაახლოებით 3 საათი. მომზადებამდე 1 საათით ადრე, ხახვი და ნიორი დავჭრათ და დავამატოთ ქვაბში, მომზადებამდე ნახევარი საათით ადრე სტაფილო დავჭრათ მრგვალად, ქვაბში ჩავყაროთ მარილთან და პილპილთან ერთად. ჯამზე დავაწყოთ თავები, ფეხებს და სტაფილოს რგოლებს დავასხათ სითხე (მომზადებული ნახარში) და გავაცივოთ, სუფრაზე გავიტანოთ როცა სირა ბაჟე გალღვება, 3–4 საათი შემდეგ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1750 | დაამატა: natia | ტეგები: სირა ბაჟე (აჭარული) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: