სირა ბაჟე (აჭარული)
მასალა:
ქათმის
თავები და ფეხები 1,5კგ.
ხახვი
2–3 თავი
სტაფილო
2–3 ც.
ნიორი–საშუალო თავი
შავი
პილპილი
1/2 ჩ/კ.
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ქათმის
თავები და ფეხები გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი ისე რომ ფარავდეს 2 სანტიმეტრით და დავდგათ გაზქურაზე. ხარშვის დროს მოვხადოთ ქაფი და ვხარშოთ დარბილებამდე, დაახლოებით 3 საათი. მომზადებამდე 1 საათით ადრე, ხახვი და ნიორი დავჭრათ და დავამატოთ ქვაბში, მომზადებამდე ნახევარი საათით ადრე სტაფილო დავჭრათ მრგვალად, ქვაბში ჩავყაროთ მარილთან და პილპილთან ერთად. ჯამზე დავაწყოთ თავები, ფეხებს და სტაფილოს რგოლებს დავასხათ სითხე (მომზადებული ნახარში) და გავაცივოთ, სუფრაზე გავიტანოთ როცა სირა ბაჟე გალღვება, 3–4 საათი შემდეგ.
|