სილიოტკის მარინადი
მასალა:
სილიოტკა 1კგ.
ძმარი 300 მლ.
ხახვი 2ც.
ცხარე წიწაკა (პაპრიკა) და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზი დავჭრათ პტარა ზომის ნაჭრებად, ჩავაწყოთ პლასტმასის ჭურჭელში,
დავასხათ ძმარი და გავაჩეროთ 12 საათით ან მთელი ღამით. ხახვი დავჭრათ მრგვალად,
შემდეგ შენახული თევზი გადმოვიღოთ ფორმიდან და ფენაფენად ჩავაწყოთ პლასტმასის ჭურჭელში ჯერ თევზი, შემდეგ ხახვი,
მარილი და წიწაკა, ასე გავიმეოროთ ბოლომდი.
შევახვიოთ ფოლგაში და შევდგათ მაცისვრის საყინულეში 1 დღით. სუფრაზე გატანის წინ
შემოვუწყოთ მოხარშული კარტოფილი და მრგვალად დაჭრილი ხახვი. (საჭმელად ვარგისია 4–5
დღე).
|