შვრიის ხრაშუნები თაფლით და ფორთოხლით
მასალა:
250გრ. შვრია
4 ს/კ. შაქარი
100გრ. კარაქი
4 ს/კ. თაფლი
4 ს/კ. ფორთოხლის ლიქიორი
2 ს/კ. ფქვილი
1 დიდი ფორთოხლის ცედრა
ნიგოზი ან მიწის თხილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარაქი, შაქარი და თაფლი გავადნოთ დაბალ ცეცხლზე. გადმოვდგათ
ცეცხლიდან და შევურიოთ ფქვილი, კარგად გავხსნათ თაფლიან მასაში. შემდეგ შევურიოთ
ლიქიორი, ცედრა და შვრია. დაჭრილი ნიგოზი ან მიწის თხილი. მასა შევდგათ მაცივარში
30 წუთით, შემდეგ ჩაის კოვზით დაალაგეთ საცხობ ფურცელზე3-4 სმ-ის დაშორებით და
გამოვაცხოთ. თუ ფორთოხლის ლიქიორი არ გვაქვს, შეგვიძლია ფორთოხლის წვენი და არაყი
შევურიოთ ერთნაირი პროპორციით, თუმცა, ლიქიორი სჯობია. თაფლი უნდა იყოს
ნატურალური.
|