მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 8
სტუმარი: 8
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » შოკოლადის ვარდები
14:04
შოკოლადის ვარდები


შოკოლადის ვარდები

 

მასალა:

ცომი:

კარაქი 300გრ.

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

არაჟანი 3/4 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 1–1,5 ჩ/კ

 

შიგთავსი:

კარაქი 100გრ.

შაქარი 1 ჭიქა

პურის ფქვილი 1 ჭიქა

კაკაო 2 ს/კ.

გატარებული თხილი ან ნიგოზი 6ს/კ.

 

ცომის მომზადება:

ფქვილს დავამამატოთ დარბილებული კარქი და კარგათ ვურიოთ ერთიანი მასის მიშებამდე (მასა უნდა იყოს ფხვიერი). არაჟანში შევურიოთ გამაფხვიერებელი, დავამატოთ ფქვილიან მასას და მოვზილოთ ცომი, მიღებული ცომი დავამრგვალოთ და შევდგათ საყინულეში 40 წუთით.

 

შიგთავსის მომზადება:

დარბილებულ კარქში ჩავყაროთ ფქვილი და  ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე (მასა უნდა იყოს ფხვიერი), დავამატოთ შაქარი, კაკაო, გატარებული თხილი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ გაყინული ცომი გამოვიღოთ საყინულედან და გავყოთ 4 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად. გაბრტყელებულ ცომზე მოვათავსოთ კაკაოიანი შიგთავსი და თითებით დავაწვეთ რათა ცომს მიეკროს შიგთავსი, შემდეგ გადავახვიოთ რულეტისებურად, დავჭრათ 1 სმ. სისქის ნაჭრებად (დანარჩენ 3 ცომსაც ასეთივე წესით ვამზადებთ) და დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (ნაჭრები ერთმანეთთან ძალიან ახლოს არ უნდა დავაწყოთ, რადგან გამოცხობისას ერთმანეთს მიეკვრება) და შევდაგათ აირღუმელში 180–190* ტემპერატურაზე 15–20 წუთით.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1565 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის ვარდები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: