შოკოლადის მაფინები
მასალა:
100გრ. შაქარი
150გრ. არაჟანი
1 ჭიქა რძე
1–2ც. კვერცხი
5–6 ს/კ. კაკაო
6-7 ს/კ. ფქვილი
1/2 ჩ/კ. სოდა+ლიმნის წვენი
4–5 ს/კ. ზეთი.
მომზადება:
შაქარი და კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ არაჟანი და რძე, შემდეგ
სოდა+ლიმნის წვენი. დავაცრათ კაკაო და ფქვილი, დავამატოთ ზეთი. უნდა მივიღოთ კრემისებური,
არაჟანზე ცოტა თხელი ცომი. (შეგვიძლია დავამატოთ სხვადასხვა არომატი: ვანილი,
ალკოჰოლი, ფორთოხლის ცედრა და ა.შ.. ასევე შეგვიძლია გულში ჩავუდოთ ალუბალი, ჟოლო,
მარწყვი, სხვა ნებისმიერი კენკრა ან ხილი, ასევე შოკოლადი). გავანაწილოთ ფორმებში
და გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე. თავზე მოვასხათ გამდნარი შოკოლადი ან შაქრის პუდრა
მოვაყაროთ (ან ჭრელი ბურთები).
|