მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » შოკოლადის ძეხვი
23:21
შოკოლადის ძეხვი


შოკოლადის ძეხვი

 

მასალა:

ფხვიერი „პეჩენია" 500გრ.

კაკაო 3 ს/კ.

შაქარი 4 ს/კ.

კარაქი 200გრ.

რძე 1/2 ჭიქა

ნიგოზი ან თხილი 50-100გრ.

50გრ.  ვანილინი

ცუკატი (სურვილისამებრ).

მომზადება:

დავაქუცმაცოთ თხილი. ცუკატები წვრილად დავჭრათ, „პეჩენიის" ნაწილი წვრილად დავტეხოთ, ნაწილი - უფრო მსხვილად. ავურიოთ ერთმანეთში თხილი, ცუკატები და „პეჩენია". შაქარი კარაქი და რძე დავადგათ გასაცხელებლად და დაველოდოთ კარაქის გადნობას. ცხელი რძე დავასხათ მომზადებულ მასას, გადავურიოთ და ფორმის მისაცემად გადავიტანოთ ცელოფანზე, კალკაზე ან ფოლგაზე. მივეცით ძეხვის ფორმა და საყინულეში ჩავდოთ ერთი საათით. „კარტოფილისგან" გამოირჩევა იმით, რომ ნაყინივით ცივი მიიტანება სუფრაზე და დაჭრილი „ძეხვის" ნაჭრებში ცუკატები და „პეჩენიის" უფრო მსხვილი ნატეხები ნამდვილი ძეხვის ქონივით ჩანს.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2726 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის ძეხვი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: