შოკოლადი სგუშონით
მასალა:
თეთრი შოკოლადი 400გრ.
სგუშონი 1 ქილა.
მომზადება:
შოკოლადის ნახევარი (200გრ) გავადნოთ წყლის აბაზანაზე, შემდეგ
ფორმებში (შეგვიძლია გამოვიყენოთ წყლის გასაყინი ფორმა) გამდნარი შოკოლადი
წავუსვათ 1–2 მმ სისქის ფენებად და შევდგათ საყინულეში 1–2 საათით, შემდეგ
გამოვიღოთ საყინულიდან და თითოეულ შოკლადიან ფორმაში კოვზის საშუალებით ჩავასხათ
სგუშონი და შევდაგათ საყინულეში 1–2 საათით. შემდეგ გავადნოთ დარჩენილი შოკოლადი,
გამოვიღოთ ფორმა საყინულედან და თითოეულს წავუსვათ თავზე კოვზით შოკოლადი და კვლავ
შევდგათ საყინულეში რამოდენიმე საათი.
|