მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 15
სტუმარი: 15
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » შქმერული
18:14
შქმერული


შქმერული


მასალა:

წიწილა 1. (300-400)

ნიორი  7 კბილი

ვაშლის ან ღვინის ძმარი  3-4 /.

ერბო  100გრ.

ხმელი ქინძი  1 /.

ნაღები 200მლ.

დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

მთლიანი წიწილა გავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი, დავასხათ ძმარი და გავაჩეროთ 1 საათი. შესაკაზმად 4 კბილი ნიორი დავნაყოთ, დავამატოთ წიწაკა, ქინძი, მარილი, ძმარი და კარგად ავურიოთ. აღნიშნული მასა თანაბრად წავუსვათ წიწილას როგორც შიგნიდან ისე გარედან. შევწვათ წიწილა გაცხელებულ ერბოში, სპეციალურ ქვაბში (ან ტაფაზე). ორივე მხრიდან. დარჩენილი 3 კბილი ნიორი წვრილად დავჭრათ და შევწვათ ცხიმში, რომელიც დარჩა ქვაბში წიწილას შეწვის შემდეგ.ქვაბში ჩავასხათ ნაღები, კარგათ ავურიოთ, გავაცხელოთ, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და გადმოვდგათ გაზქურიდან. მომზადებული მასა მოვასხათ შემწვარ წიწილას.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2628 | დაამატა: natia | ტეგები: შქმერული | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: