შინდის საწებელი
მასალა:
შინდი
1,5კგ.
წყალი
1 ჩ/ჭ.
ქინძის
თესლი 1 ჩ/კ.
ნიორი
4–5 კბილი
ხმელი
სუნელი 1 ჩ/კ.
წიწაკა,
კამა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ძალიან
მწიფე შინდი (უმი) გახეხეთ თუშლანფალანგში,
შეურიეთ ანადუღარი, შეგრილებული წყალი, დაუმატეთ დანაყილი წიწაკა, ნიორი, ხმელი სუნელი, დანაყილი ხმელი ქინძი და წვრილად დაჭრილი კამა. კარგად აურიეთ და ჩაასხით ჭურჭელში.
|