შემწვარი ქაფშია მზის ფორმის
მასალა:
ახალი ქაფშია (ხამსა) 1 კგ.
სიმინდის ფქვილი 1 ჭიქა
რაფინირებული მზესუმზირის ზეთი 1/2 ჭიქა
ლიმონი 1ც. გასაფორმებლად
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
თევზი გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ, გავაშროთ, მოვაყაროთ მარილი და
გავაჩეროთ 5–10 წუთი. შემდეგ თეფშები ამოვავლოთ სიმინდის ფქვილში. გაცხელებულ
ზეთიან ტაფაზე მოვათავსოთ თევზები მზისებურად – კუდით ცენტრისკენ, თავი კი
კიდისკენ და ისე შევწვათ რომ გადაბრუნებისას ფორმა არ დაიშალოს. შეწვის შემდეგ
გადმოვიღოთ თეფშზე და გავაფორმოთ დაჭრილი ლიმონი.
|