შემწვარი ბანანი
მასალა:
ბანანი 2ც.
ლიმონი 1/2
ფორთოხალი 2ც.
კარაქი 1 ს/კ.
ვანილი 1ც.
ვანილის ნაყინი.
მომზადება:
ბანანები გავფცქვნათ და
სიგრძეზე გავჭრათ. ლიმონი გავრეცხოთ და კანი გავხეხოთ წვრილად.შემდეგ ლიმონიდან და
ფორთოხლიდან წვენი გამოვწუროთ. საშუალო ცეცხლზე გავადნოთ კარაქი და ბანანი
შევწვათ. ფრთხილად გადავაბრუნოთ და ლიმონის კანი და ლიმნისა და ფორთოხლის წვენი დავამატოთ,
ერთი წამოვადუროთ და ვანილი ავურიოთ. თეფშზე ვანილის ნაყინთან ერთად მოვათავსოთ
შემწვარი ბანანი. მოვასხათ წვენი და მივირთვათ.
|