შემწვარი ვაშლები
მასალა:
ვაშლი 6ც.
ზეთი შესაწვავად
ფქვილი 1 ჭიქა
შაქარი და ლიქიორი გემოვნებით
ქოქოსი თავზე მოსაყრელად.
მომზადება:
ვაშლი გავრეცხოთ, გავასუფთავოდ და დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად.
ფქვილში ჩავყაროთ 2ს/კ. შაქარი კარგად ავურიოთ, ამოვავლოთ მასში ვაშლის ნაჭრები და
შევწვათ დიდი რაოდენობით ზეთში (ვაშლის ნაჭრებს ზეთი მთლიანად უნდა ფარავდეს)
დაახლოებით 5 წუთი, შემდეგ ვაშლები ამოვიღოთ ზეთიდან და მოვათავსოთ ქაღალდის
ტილოზე, რათა ზედმეტი ცხიმისგან განთავისუფლდეს. შაქარი დაბალ ცეცხლზე გავადნოთ,
დავამატოთ ვაშლები, ცოტა ლიქიორი და შევწვათ 3 წუთის განმავლობაში, განუწყვეტლივ
ვურიოთ. მომზადების შემდეგ გადმოვიღოთ სასურველ ჭურჭელში, მოვაყაროთ ქოქოსი და
ამოვურიოთ.
|