მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » შეკეცილი
13:02
შეკეცილი


შეკეცილი

 

ცომი:

არაჟანი  200გრ.

ერბო  200გრ.

პურის ფქვილი  250გრ.

მარილი  1 მწკივი.

 

შიგთავსი:

კარტოფილი  500გრ.

ჭარხლის ფოთლები  500გრ.

ნახევრად უმარილო ყველი (რბილი) 500გრ.

 

შიგთავსის მომზადება:

ყველი დავჭყლიტოთ, კარტოფილი მოვხარშოთ ნახევრად, მოვაყაროთ მარილი, დავჭყლიტოთ და შევურიოთ ყველის ნახევარი. ჭარხლის ფოთლები წვრილად დავჭრათ, მოვაყაროთ ცოტა მარილი, გავაჩეროთ 30–40 წუთი, გავწუროთ და შევურიოთ დარჩენილ ყველს.

 

ცომის მომზადება:

ფქვილი და ერბო ავურიოთ, დავამატოთ არაჟანი, მოვაყაროთ მარილი და მოვზილოთ გლუვი ცომი. ცომი მოვათავსოთ საყინულეში 1 საათი. გაცივებული ცომი დავჭრათ ნაჭრებად, თითოეული გავაბრტყელოთ კვადრატისებურად, თითოეული ცომის (კვადრატის) ნახევარზე მოვათავსოთ კარტოფილის ან ჭარხლის ფოთლების შიგთავსი, დავაფაროთ ცომის მეორე ნახევარი და გვერდები გადავახვიოთ. (ეს ყველაფერი გავაკეთოთ სწრაფად რათა ცომი არ გათბეს). შეკეცილი მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 20–30 წუთის განმავლობაში 250–280 °С ტემპერატურაზე.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1488 | დაამატა: natia | ტეგები: შეკეცილი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: