შეჭამანდი ხახვით, პრასით და ნიგვზით
მასალა:
პრასი 300გრ.
ხახვი 1 თავი
ნიგოზი 1/2 ჭიქა
სიმინდის ფქვილი 2 ს/კ.
მწვანე ნიახური, ოხრახუში და კამა, პიტნა, ქინძი 20–20გრ.
ნიახურის და ოხრახუშის ძირი წვრილად დაჭრილი 2 ს/კ.
დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
პრასი დავჭრათ წვრილად. წყალი (1,5ლ.) ავადუღოთ, დავამატოთ ახალი ან
ხმელი (ნიახურის და ოხრახუშის) ძირები და ხახვი. ვხარშოთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში
სახურავის გარეშე. ფქვილი გავძრათ 100მლ. ცივ წყალში, ჩავასხათ ქვაბში და
განუწყვეტლივ ვურიოთ. დავამატოთ გატარებული ნიგოზი, ვხარშოთ კიდევ 10 წუთი და
პერიოდულად ვურიოთ. გადმოვდგათ შეჭამანდი გაზქურიდან, დავამატოთ წვრილად დდაჭრილი
მწვანილები, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი, დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ 5 წუთი.
|