მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 17
სტუმარი: 17
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » შეჭამანდი ხახვით, პრასით და ნიგვზით
19:37
შეჭამანდი ხახვით, პრასით და ნიგვზით


შეჭამანდი ხახვით, პრასით და ნიგვზით

 

მასალა:

პრასი  300გრ.

ხახვი  1 თავი

ნიგოზი  1/2 ჭიქა

სიმინდის ფქვილი  2 ს/კ.

მწვანე ნიახური, ოხრახუში და კამა, პიტნა, ქინძი  20–20გრ.

ნიახურის და ოხრახუშის ძირი წვრილად დაჭრილი  2 ს/კ.

დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

პრასი დავჭრათ წვრილად. წყალი (1,5ლ.) ავადუღოთ, დავამატოთ ახალი ან ხმელი (ნიახურის და ოხრახუშის) ძირები და ხახვი. ვხარშოთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში სახურავის გარეშე. ფქვილი გავძრათ 100მლ. ცივ წყალში, ჩავასხათ ქვაბში და განუწყვეტლივ ვურიოთ. დავამატოთ გატარებული ნიგოზი, ვხარშოთ კიდევ 10 წუთი და პერიოდულად ვურიოთ. გადმოვდგათ შეჭამანდი გაზქურიდან, დავამატოთ წვრილად დდაჭრილი მწვანილები, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი, დავაფაროთ თავზე და გავაჩეროთ 5 წუთი.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1527 | დაამატა: natia | ტეგები: შეჭამანდი ხახვით, პრასით და ნიგვზით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: