შჩი ქართულად
მასალა:
ხორცი
საქონლის ხორცი 250 გრ.
კომბოსტო 400 გრ.
სულუგუნი
ყველი 50გრ.
სოსისი 1-2ც.
გახეხილი
მუსკატი 1
მწკივი
მშრალი
თეთრი ღვინო 1/2 ჭიქა
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ხორცს
დავასხათ ცივი წყალი (5 ჭიქა) და ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე მომზადებამდე. შემდეგ ხორცი ამოვიღოთ, ბულიონი კი დუშლაკზე გავწუროთ. კომბოსტო დავჭრათ, გავაცხელოთ მარილიან წყალში და ამოვიღოთ დუშლაკზე. კომბოსტო ცავდოთ ბულიონში და მოვაყაროთ გახეხილი ყველი. მოხარშული ხორცი დავჭრათ 3–4 სმ. სიგრძეზე, ჩავაწყოთ ბულიონში და ავადუღოთ. სოსისი დავჭრათ მრგვალად და ჩავაწყოთ ბულიონში, მოვაყაროთ მარილი, მუსკატი, ჩავასხათ ღვინო, ავადუღოთ და გადმოვდგათ გაზქურიდან. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
|