შამფურზე შემწვარი ბატკანი
მასალა:
ბატკანი
1ც.
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ბატკნის
გულღვიძლი
ძალიან წვრილად დავკეპოთ, დავუმატოთ მარილი და ავურიოთ. გასუფთავებული, გამოშიგნული, კარგად გარეცხილი ბატკნის ღრუში მოვათავსოთ გამზადებული გულ–ღვიძლი, გავკეროთ ძაფით, წამოვაცვათ ხის შამფურზე, დავამაგროთ კანაფით და შევწვათ ნელ ნაკვერჩხალზე, თან ვატრიალოთ. ხანგამოშვებით ჯერ მარილწყალი მარილწყალი, ბოლოს გამდნარი ცხიმი.
|