მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » შაქრის ორცხობილა
14:29
შაქრის ორცხობილა


შაქრის ორცხობილა

 

მასალა:

კარაქი 100გრ.

არაჟანი 200გრ.

შაქარი 0,75 ჭიქა.

პურის ფქვილი 3,5 ჭიქა.

გამაფხვიერებელი 1,5ჩ/კ.

კვერცხი 2ც.

ვანილი 1ც.

შაქარი თავზე მოსაყრელად გემოვნებით

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად მიქსერით, დავამატოთ დარბილებული კარქი, არაჟანი და კარგად ავთქვიფოთ, შემდეგ ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი (ფქვილი გავცრათ) გამაფხვიერებლში არეული და მოვზილოთ ნაზი ცომი. შემდეგ მომზადებული ცომი დავამრგვალოთ, მოვაყაროთ ფქვილი და შევდგათ საყინულეში 2–3 საათით. გაყინული ცომი გამოვიღოთ საყინულიდან, გავაბრტყელოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და ამოვჭრათ  ჩვენთვის სასურველი ფორმები. (შეგვიძლია დავჭრათ ჭიქით ან სპეციალური საჭრელით) ამოჭრილი ფორმები მოვათავსოთ მშრალ გამოსაცხობ ფორმაზე, თითოეულს მოვაყაროთ შაქარი და შევდგათ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში, ვაცხოთ 15–20 წუთის განმავლობაში (გამოცხობის დრო დამოკიდებულია ორცხობილების სისქეზე).

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1722 | დაამატა: natia | ტეგები: შაქრის ორცხობილა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: