სალიანკა ქართულად
მასალა:
ღორის
ხორცი (რბილობი) 1 კგ.
ხახვი 250გრ.
ბულგარული
წიწაკა 250გრ.
პომიდორი 250გრ.
კიტრი 250გრ.
ტომატის
პასტა 100გრ.
ღორის
ქონი 50გრ.
ნიორი 3-4 კბილი
ქინძი 50გრ.
ოხრახუში 50გრ.
რეჰანი 50გრ.
დაფქვილი წიწაკა 1 ჩ/კ.
უცხო
სუნელი 1 ჩ/კ.
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
გასუფთავებული
ღორის ხორცი (რბილობი) დავჭრათ კუბიკებად, შევწვათ ქონში, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა. კიტრი გავასუფთავოთ, დავჭრათ კუბიკებად, ჩავყაროთ მარილიან წყალში და გავაჩეროთ 10–15
წუთი. მომზადებულ ღორის ხორცს და კიტრს დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ტომატი, კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და პომიდორი, გატარებული ნიორი, წვრილად დაჭრლი მწვანილი, მოვაყაროთ დაფქვილი წიწაკა, უცხო სუნელი, მარილი, კარგად ავურიოთ და გავაცხელოთ.
გავაფორმოთ
დაჭრილი ოხრახუშით.
|