მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » სალათის ფოთლები
01:23
სალათის ფოთლები


სალათის ფოთლები

 

სალათი განსაკუთრებულ ფასეულობას იძენს როდესაც საქმე ეხება მასში შემავალ ფოლაცინს. ეს ვიტამინი იკარგება თერმული დამუშავებისას. ღვიძლში, ხორბალსა და ჭვავის ფქვილში ის უხვადაა, მაგრამ ამ პროდუქტებს უმად ვერ მიირთმევ, ხოლო გაცხელებისას ფოლაცინის 80% იკარგება. სხვა საქმეა ფოთლოვანი კულტურები და მათ შორის სალათი. ამ ვიტამინის სახელწოდებაც მოდის ლათინური "ფოლიუმ"-იდან, რაც ფოთოლს ნიშნავს. ფოლაცინი ყველასათვის აუცილებელია, ის ერითროციტების ფორმირებისთვისა, შაქრის ათვისებიშტვის არის საჭირო. განსკუთრებით მნიშვნელოვანი კი მომავალი დედებისათვის და ნებისმიერი ასაკის ბავშვებისთვისაა. კუჭ-ნაწლავის დაავადებებთან საბრძოლველად მნიშვნელოვანია ფოლაცინისა და ბეტა-კაროტინის (პროვიტამინი A) ერთობლიობა. ბეტა-კაროტინი კი სალათში ისეთივე რაოდენობითაა როგორც ამ ვიტამინის სხვა მნიშვნელოვან წყაროში ტკბილ წიწაკაში. სალათი შეიცავს ბევრ ორგანულ მჟავებს, რომელთა ნაწილი თავის მხრივ ებრძვის პათოგენურ მიკროორგანიზმებს.

 

წყარო: ira-gar.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 2090 | დაამატა: natia | ტეგები: სალათის ფოთლები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: