მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » სალათი ოლივიე
23:12
სალათი ოლივიე


სალათი ოლივიე

 

მასალა:

კარტოფილი 500გრ.

კვერცხი 5–6.

სტაფილო 3–4.

მჟავე კიტრი (პიკული) 3–4. (ან ჩვეულებრივი კიტრი 1.)

ბარდა (გაროხი) 250–300გრ.

მწვანე ხახვი 3–4. (ან ჩვეულებრივი ხახვი 1–2 თავი)

მაიონეზი 150–200გრ.

კამა, ქინძი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხი მოვხარშოთ, გავაცივოთ ცივ წყალში და დავჭრათ წვრილად კუბიკებად, დავამატოთ ასევე წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი, მწვანე ხახვი, ქინძი, კამა, ბარდას გადავავლოთ ცხელი წყალი, შემდეგ გადავწუროთ და ჩავყაროთ მასაში, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, მოვასხათ მაიონეზი ზევიდან და კარგად ავურიოთ.

(ამ სალათში ასევე უშვებიან: ნახევარ მოხარშულ ქათამს (ან მოხარშული საქონლის ხორცს, ენას ან მოხარშულ ძეხვს – 400გრ.) სურვილისამებრ).

კატეგორია: სალათები | ნანახია: 8033 | დაამატა: natia | ტეგები: სალათი ოლივიე | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: