სალათი ოლივიე
მასალა:
კარტოფილი
500გრ.
კვერცხი
5–6ც.
სტაფილო
3–4ც.
მჟავე
კიტრი (პიკული) 3–4ც. (ან ჩვეულებრივი კიტრი 1ც.)
ბარდა
(გაროხი)
250–300გრ.
მწვანე
ხახვი 3–4ც. (ან ჩვეულებრივი ხახვი 1–2 თავი)
მაიონეზი
150–200გრ.
კამა,
ქინძი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარტოფილი,
სტაფილო და კვერცხი მოვხარშოთ, გავაცივოთ ცივ წყალში და დავჭრათ წვრილად კუბიკებად, დავამატოთ ასევე წვრილად დაჭრილი მჟავე კიტრი, მწვანე ხახვი, ქინძი, კამა, ბარდას გადავავლოთ ცხელი წყალი, შემდეგ გადავწუროთ და ჩავყაროთ მასაში, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, მოვასხათ მაიონეზი ზევიდან და კარგად ავურიოთ.
(ამ
სალათში ასევე უშვებიან: ნახევარ მოხარშულ ქათამს (ან მოხარშული საქონლის ხორცს, ენას ან მოხარშულ ძეხვს – 400გრ.) სურვილისამებრ).
|