საქონლის ენა კავკასიურად
მასალა:
საქონლის
ენა 2 კგ.
ახალი
სოკო 600 გრ.
მცენარეული
ზეთი 150გრ.
ხახვი 4 თავი
ნიგოზი 2 ჭიქა
ნიორი 5 კბილი
არაჟანი 2 ჭიქა
ოხრახუში,
დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ენა
მოვხარშოთ,
მოვაცალოთ
კანი და დავჭრათ მსხვილ კუბიკებად. სოკო გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და შევწვათ ზეთში. ენას დავამატოთ მრგვალად დაჭრილი ოქროსფრად შემწვარი ხახვი და შემწვარი სოკო. ნიგოზი და ნიორი გავატაროთ, დავამატოთ არაჟანი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და აღნიშნული მასა მოვასხათ მომზადებულ ენას და ვთუშოთ მომზადებამდე. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი წიწაკა.
|