საქონლის ენა არაჟანში
მასალა:
საქონლის
ენა 1ც.
არაჟანი 500გრ.
პომიდორი 400გრ. ან ტომატის წვენი 1 ჭიქა
კარაქი 100გრ.
კვერცხი 3–4ც.
ხახვი 3-4 თავი
ვაშლისან
ღვინის ძმარი 2 ს/კ.
პურის
ფქვილი 1 ს/კ.
ქინძი,
ოხრახუში,
წიწაკის მარცვლები, დაფქვილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
წყალში
ჩავყაროთ მარილი, წიწაკის მარცვლები,ჩავდოთ გარეცხილი ენა და მოვხარშოთ. მოხარშული ენა ამოვიღოთ, ჩავდოთ ცივ წყალში და გავაცალოთ კანი. გასუფთავებული ენა დავჭრათ 1 სმ. ნაჭრებად. ხახვი დავჭრათ, შევწვათ კარაქის ნახევარში, დავამატოთ დაჭრილი ენა, ფქვილი და შევწვათ 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ენას დავადოთ მრგვალად დაჭრილი პომიდორი (ან ტომატი), მოვასხათ ძმარი და გავაცხელოთ 5 წუთი. დავამატოთ არაჟანი, წვრილად დაჭრილი მწვანილები, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა. მიღებულ მასას მოვასხათ ათქვეფილი კვერცხი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. მომზადების შემდეგ მოვასხათ დარჩენილი კარაქი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი.
|