მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » სადღესასწაულო ნამცხვარი
15:15
სადღესასწაულო ნამცხვარი


სადღესასწაულო ნამცხვარი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა (260გრ)

კარაქი 200გრ.

კვერცხის გული 1.

შაქრის პუდრა 3/.

 

კრემი:

მოხარშული სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 200გრ.

თეთრი შოკოლადი 200–300გრ.

 

ცომის მომზადება:

კარაქი და შაქრის პუდრა ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ კვერცხის გული და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ ცომი(ცომი უნდა იყოს ელასტიური). მიღებული ცომი გავაბრტყელოთ და ფორმების საშუალებით დავჭრათ პატარა რგოლებად, შემდეგ დაჭრილი რგოლების ნახევარს ამოვაჭრათ გულები პატარა ფორმების საშუალებით.(დანარჩენ რგოლებს მთლიანს ვაცხობთ). მომზადებული ცომის ფორმები დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (რომელზეც წინასწარ მოვათავსებთ პერგამენტის ქაღალდს და წავუსვამთ ცხიმს) და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 180* ტემპერატურაზე 15–20 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარი ნამცხვარი გამოვიღოთ აირღუმელიადან, მოვაძროთ პერგამენტის ქაღალდი და გავაცივოთ. ნამცხვრის მთლიან რგოლებზე წავუსვათ კრემი და ტავზე დავაფაროთ გამომცხვარი ამოჭრილი რგოლები, შემდეგ გავადნოთ თეთრი შოკოლადი და კოვზის საშუალებით მოვათავსოთ ამოჭრილ რგოლში.

 

კრემის მომზადება:

ქარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ სგუშონი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2270 | დაამატა: natia | ტეგები: სადღესასწაულო ნამცხვარი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: