სადღესასწაულო ნამცხვარი
მასალა:
ცომი:
პურის
ფქვილი 2 ჭიქა (260გრ)
კარაქი
200გრ.
კვერცხის
გული 1ც.
შაქრის
პუდრა 3ს/კ.
კრემი:
მოხარშული
სგუშონი 1
ქილა
კარაქი
200გრ.
თეთრი
შოკოლადი
200–300გრ.
ცომის
მომზადება:
კარაქი
და შაქრის პუდრა ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ კვერცხის გული და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი და მოვზილოთ ცომი(ცომი უნდა იყოს ელასტიური). მიღებული ცომი გავაბრტყელოთ და ფორმების საშუალებით დავჭრათ პატარა რგოლებად, შემდეგ დაჭრილი რგოლების ნახევარს ამოვაჭრათ გულები პატარა ფორმების საშუალებით.(დანარჩენ რგოლებს მთლიანს ვაცხობთ). მომზადებული ცომის ფორმები დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (რომელზეც წინასწარ მოვათავსებთ პერგამენტის ქაღალდს და წავუსვამთ ცხიმს) და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 180*
ტემპერატურაზე
15–20 წუთის
განმავლობაში.
გამომცხვარი
ნამცხვარი
გამოვიღოთ
აირღუმელიადან,
მოვაძროთ პერგამენტის ქაღალდი და გავაცივოთ. ნამცხვრის მთლიან რგოლებზე წავუსვათ კრემი და ტავზე დავაფაროთ გამომცხვარი ამოჭრილი რგოლები, შემდეგ გავადნოთ თეთრი შოკოლადი და კოვზის საშუალებით მოვათავსოთ ამოჭრილ რგოლში.
კრემის
მომზადება:
ქარაქი
ავთქვიფოთ
მიქსერით,
დავამატოთ
სგუშონი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.
|