მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 11
სტუმარი: 11
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » როგორ მივიღოთ სწორად ალკოჰოლური სასმელი
14:49
როგორ მივიღოთ სწორად ალკოჰოლური სასმელი


როგორ მივიღოთ სწორად ალკოჰოლური სასმელი

 

არსებობს 3 მიზეზი რაც ალკოჰოლის მიღების დროს ხელს უწყობს წონის მომატებას:

1. ალკოჰოლი ზრდის მადას

იგი მოქმედებს როგორც ცხიმების გამხსნელი, ამაღლებს უჯრედების გამტარუნარიანობას, გლუკოზა სისხლიდან გადადის უჯრედებში, რის გამოც მისი რაოდენობა სისხლში მკვეთრად ეცემა და ჩნდება შიმშილის შეგრძნება. ეს ყველაფერი კი მთავრდება ბევრი საკვების მიღებით.

2. ალკოჰოლი აბინდებს გონებას და ასუსტებს ნებისყოფას

ალკოჰოლის მიღებისას თქვენ ვეღარ აკონტროლებთ თავს და თქვენი მისწრაფება დიეტისადმი მცირდება.

3. თავისთავად ალკოჰოლი კალორიული ნივთიერებაა

მაგალითად 100 გრამ არაყში არის იმდენი კალორია, რამდენიც 1 სტანდარტული თეთრი პურის მეოთხედშია, მითუმეტეს ეს კალორიები არ იძლევა დანაყრების შეგრძნებას. არსებობს რამოდენიმე საშუალება, რომელიც დაგეხმარებათ ამ პრობლემის დაძლევაში, რაც უფრო ნელა და დროში გაწელილად მიიღებთ ალკოჰოლს, მით უფრო დაბალი და ნაკლებად მავნებელი იქნება სისხლში მისი კონცენტრაცია.

 

აქედან გამომდინარეობს:

1. რაც უფრო ნელა ვსვამთ ალკოჰოლურ სასმელებს, მით უფრო ნაკლებად საზიანოა იგი ჩვენი ორგანიძმისათვის. საერთოდ 50 გრამ ალკოჰოლზე მეტის მიღება არასასურველია. რაც დაახლოვებით უდრის 120 მლ კონიაკს ან არაყს;

2. ალკოჰოლის რაც უფრო დაბალი შემცველობა აქვს სასმელს, მით უკეთესია;

3. ალკოჰოლური სასმელებიდან უფრო ნაკლებად მავნებელია მშრალი წითელი ღვინო. არაყთან და ჯინთან შედარებით კი კონიაკი და ვისკია უფრო ნაკლებად მავნებელი.

4. ორგანიზმის მიერ ალკოჰოლის ათვისების სისწრაფე დამოკიდებულია იმაზე, თუ რა საკვებს ვიღებთ სასმელთან ერთად. მაგალითად, ხორციანი კერძებისა და პურის მიღების დროს ორგანიზმი გვიან ითვისებს ალკოჰოლს. მაგრამ თუ სასმელს მიაყოლებთ ხილს ან გაზიან სასმელს ალკოჰოლი უფრო სწრაფად შეაღწევს თქვენ ორგანიზმში.

 

წყარო: self.ge და  ucnauri.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1553 | დაამატა: natia | ტეგები: როგორ მივიღოთ სწორად ალკოჰოლური სას | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: