მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » როგორ გავყინოთ პროდუქტები?
18:54
როგორ გავყინოთ პროდუქტები?


როგორ გავყინოთ პროდუქტები?

 

ალბათ ყველა თქვენთაგანს უსარგებლია გაყინული პროდუქტებით. ეს პროდუქტის შენახვის მართლაც ძალიან მოხერხებული და კარგი მეთოდია, თანაც ნებისმიერ დროს შეგიძლიათ ისიამოვნოთ ამ საკვებით,  რისი სეზონიც არ არის. ზაფხილში დიდი რაოდენობით ხილ-ბოსტნეულია, რომელიც თქვენ თავადაც შეგიძლიატ გაყინოთ და თვეების განმავლობაში შეინახოთ. ასეთ პროდუქტი ინარჩუნებს სასარგებლო თვისებებს და გემოს, თანაც ბევრად იაფი დაგიჯდებათ, ვიდრე სუპერმარკეტში ყიდვა.

. გაყინვის ინდუსტრიული პროცესის დროს ხილისა და ბოსტნეულის სწრაფი დამუშავება ხდება: მათ რეცხავენ, სწრაფად აშრობენ და მაქსიმალურად დაბალ ტემპერატურაზე სწრაფადვე ყინავენ. ეს საშვალება სიძლევა პროდუქტში მაქსიმალურად შენარჩუნდეს საკვები ნივთიერებები და ამვდროულად, არ დაირღვეს მისი სტრუქტურა.

. თოთქმის ყველანაირი პროდუქტის გაყინვა შეიძლება - ხორცის, ხილის, ბოსტნეულის, ცომეულისაც კი. იმისათვის, რომ პროდუქტმა შეინარჩუნოს სასარგებლო თვისებები, გემო და ფორმა, სახლში გაყინვისას რამდენიმე წესი უნდა დავიცვად.

. გასაყინი ხილ-ბოსტნეული აუცილებლად უნდა იყოს ახალი და საღი. უმჯობესია გაყიდოთ პატარ-პატარა ულუფები. გაყინვამდე 24 საათით ადრე საყინულე გადაიყვანეთ მინიმალურ ტემპერატურაზე.

. ხილი გაყინვის წინ კარგად გარეცხეთ და შეაშრეთ. დაალაგედ დიდ თეფშზე ან დაფაზე და მაქსიმალურად სწრაფ რეჟიმში გაყინეთ. შემდეგ შეგიძლიათ საკვები ცელოფნის პარკებში გადაიტანოთ და მ჻იდროთ მოუკრად თავი. პარკიდან აუცილებლად გამოდევნეთ ზედმეტი ჰაერი. კურკიან ხილს შეგიძლიათ კურკა გამოაცალოთ ან დაუტოვოთ, თუმცა დიდი ზომის ხილი, როგორებიცაა გარგარი, ატამი, უმჯობესია კურკის გარეშე გაყინოთ. მსხალი, კომში და სხვა მსგავსი წვრიკურკიანი ხილი უმჯობესია გაფცქვნათ, გაარჩიოთ და დაჭრილი გაყინოთ. გარგად იყინება კენკრა: მარწყვი, ჟოლო, მოცხარი, მოცვი, ქაცვი და .. ზოგიერთი გაფცქვილი და დაჭრილი ხილი, ფერს იცვლის და მუქდება, მათ შეგიძლიათ გაყინვის წინ ლიმონის წვენი მოასხათ ან ცოტაოდენი შაქარი მოაყაროთ.

 

წყარო: ჟურნალირეიტინგი"

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1934 | დაამატა: natia | ტეგები: როგორ გავყინოთ პროდუქტები? | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: