მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » როგორ გამოვაცხოთ აჭარული ხაჭაპური
18:02
როგორ გამოვაცხოთ აჭარული ხაჭაპური


როგორ გამოვაცხოთ აჭარული ხაჭაპური

 

ამ კერძის დასამზადებლად რჩევები - კაფე ბარ _ "ლაგუნასმზარეულმა _ რომან რომანოვმა მოგვცა, იგი ექვსი თვე ეუფლებოდა ამ ხელობას და დღეს მართლაც უგემრიელეს ხაჭაპურს აცხობს. აჭარაში ყველაზე გავრცელებული და ერთ-ერთი უგემრიელესი კერძის _ აჭარული ხაჭაპურის დამზადება სახლის პირობებში, როგორც აღმოჩნდა, არც ისე რთული საქმეა. რომანის რჩევით, ცომი თბილი წყლით უნდა მოიზილოს. ცომს გაურიეთ ცოტა მარილი და საფუარი, ზილეთ 5 წუთის განმავლობაში, დაელოდეთ მის გაფუებას, რის შემდეგაც შეუდექით აჭარულ ხაჭაპურზე ნავისებრი ფორმის მიცემას. აიღეთ დაახლოებით 200 გრ. ცომი და მას შემდეგ, რაც მას 1სმ.-მდე გააბრტყელებთ (კიდეებში ოდნავ სქლადაც შეიძლება) მიეცით მას ოვალური ფორმა და უბრალოდ გადმოუკეცეთ ორი მხარე, ისე რომ, შუაში ადგილი არ დარჩეს ანუ ორივე ფრთა ერთმანეთს მიებჯინოს, დარჩენილი ორი ბოლო(ყურები) კი მოუმრგვალეთ, შემდეგ თითები ნაკეცში ჩავყოთ და გადმოკეცილი ფრთები მარჯვენა და მარცხენა მხარეს მივაჩოჩოთ. როცა ცომი ნავის ფორმას მიიღებს, მასში მოათავსეთ გახეხილი ყველი. «ლაგუნას» კიდევ ერთი მზარეულის _ ალიოშა იანდიანის რჩევით, კარგი იქნება თუ იმერულ ყველთან ერთად, სულგუნსაც გაურევთ და ცოტა კვერცხს ჩაუმატებთ (3 პორცია ხაჭაპურზე - 1კვერცხი). ხაჭაპური შედგით ღუმელში. იმის მიზეზი რომ ხშირად სახლში გამომცხვარი აჭარული ხაჭაპური ისეთივე გემრიელი არ გამოდის, როგორიც კაფეში - არის ის, რომ აქ იგი 500გრადუსზე იწვის, ამიტომ სახლის ღუმელი მაქსიმალურ ტემპერატურაზე ჩართეთ. საშუალოდ 20-25წუთის შემდეგ, როცა ხაჭაპური შეწითლებას დაიწყებს, გამოიღეთ და ყველში ჩაუმატეთ კვერცხის გული (სასურველია სოფლის კვერცხი) და ისევ ღუმელში შედგით. დაახლოებით 2-3 წუთში, როცა ხაჭაპური საბოლოოდ შეწითლდება, კერძი მზადაა, დაუმატეთ 1-2 ნაჭერი კარაქი.

გემრიელად მიირთვით!

წყარო: lifestylebatumelebi.blogspot.com

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 1537 | დაამატა: natia | ტეგები: როგორ გამოვაცხოთ აჭარული ხაჭაპური | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: