რაჭული შქმერული
მასალა:
წიწილა 1ც.
რძე 100გრ.
ნიორი 50გრ.
ზეთი 20 გრ.
წყალი 80გრ.
ცხიმი 50გრ.
მარილი 20გრ. (სურვილისამებრ 1 ს/კ ნიგოზი).
მომზადება:
გასუფთავებული წიწილი მოვათავსოთ თუნუქის ტაფაზე, მოვაყაროთ მარილი ორივე მხრიდან, მოვასხათ და
წავუსვათ ცხიმი ორიმე მხრიდან, და შევწვათ. დაახლოებით 220 გრადუსზე. შემწვარი
წიწილი მოვათავსოთ ცხელ კეცზე, ტაფაზე დავასხათ წყალი დავამატოთ რძე,
დავამატოთ გატარებული ნიორი, დავამატოთ თუნუქის ტაფაზე დარჩენილი წიწილის ცხიმი
დაახლოებით 50 გრამი, მიღებული ცხელი მასა წამოდუღებისთანავე დავასხათ კეცზე
მომზადებულ წიწილს და მზადაა. კერძი
მიირთმევა ცხლად მომზადების თანავე.
შქმერული
კარგად დავბრაწავთ სოფლის ქათამს და გამორთვამდე რამდნიმე წუთით ადრე
დავასხავთ წინასწარ გამზადებულ ნიორწყალს. შემდეგ ნიორწყალს გადმოვიტანთ ღრმა
თეფშზე და ჩავაწყობთ დაჭრილ ქათამს. შეიძლება ცოტა ნიორწყალი დავასხათ ქათამს,
რასაც ტაფაზევე შეიშრობს. ესეც გემრიელია და უფრო პრაქტიკულია მგზავრობისას.
|