მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » რაჭული შქმერული
12:13
რაჭული შქმერული


რაჭული შქმერული

 

მასალა:

წიწილა 1ც.

რძე 100გრ.

ნიორი 50გრ.

ზეთი 20 გრ.

წყალი 80გრ.

ცხიმი 50გრ. 

მარილი 20გრ. (სურვილისამებრ 1 ს/კ ნიგოზი).

მომზადება:

გასუფთავებული წიწილი მოვათავსოთ თუნუქის ტაფაზე,  მოვაყაროთ მარილი ორივე მხრიდან, მოვასხათ და წავუსვათ ცხიმი ორიმე მხრიდან, და შევწვათ. დაახლოებით 220 გრადუსზე. შემწვარი წიწილი მოვათავსოთ ცხელ კეცზე, ტაფაზე დავასხათ წყალი დავამატოთ რძე, დავამატოთ გატარებული ნიორი, დავამატოთ თუნუქის ტაფაზე დარჩენილი წიწილის ცხიმი დაახლოებით 50 გრამი, მიღებული ცხელი მასა წამოდუღებისთანავე დავასხათ კეცზე მომზადებულ წიწილს და მზადაა.  კერძი მიირთმევა ცხლად მომზადების თანავე.


შქმერული

კარგად დავბრაწავთ სოფლის ქათამს და გამორთვამდე რამდნიმე წუთით ადრე დავასხავთ წინასწარ გამზადებულ ნიორწყალს. შემდეგ ნიორწყალს გადმოვიტანთ ღრმა თეფშზე და ჩავაწყობთ დაჭრილ ქათამს. შეიძლება ცოტა ნიორწყალი დავასხათ ქათამს, რასაც ტაფაზევე შეიშრობს. ესეც გემრიელია და უფრო პრაქტიკულია მგზავრობისას.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 6036 | დაამატა: natia | ტეგები: რაჭული შქმერული | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: