ყვითელი ქლიავის მურაბა
მასალა:
ყვითელი
ქლიავი 1კგ.
შაქარი
1კგ.
წყალი
3/4 ჩ/ჭ.
მომზადება:
ყვითელი
ქლიავი (ძალიან მწიფე არ უნდა იყოს) გავრეცხოთ, ალაგ–ალაგ ჩავჩხვლიტოთ წვრილი ჩხირით და ჩავყაროთ მომინანქრებულ ქვაბში, ცალკე ჭურჭელში მოვხარშოთ სიროფი შაქრითა და წყლით. ცხელი, მოხარშული სიროფი დავასხათ ქვაბში მოთავსებულ ქლიავს და მეორე დღემდე გავაჩეროთ. მეორე დღეს ქლიავი ამოვალაგოთ. სიროფი დავდგათ ცეცხლზე, ვადუღოთ. მერე შიგ ისევ ქლიავი მოვათავსოთ და ვხარშოთ, სანამ მზად არ იქნება.
|