ყველის ალადები
მასალა:
ყველი
200გრ.
კვერცხი
4ც.
ფქვილი
450გრ.
მარილი
2ჩ/კ.
გამაფხვიერებელი
3ჩ/კ.
შაქარი
1ჩ/კ.
კარქი
ან ზეთი შესაწვავად
შაქრის
პუდრა თავზე მოსაყრელად.
მომზადება:
ყველი გავხეხოთ, დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხი, მარილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. (ცომი უნდა იყოს რბილი და ელასტიური, თუ ძალიან სქელის გამოვიდა დავამატოთ კვერცხი) მომზადებულ ცომი დავანაწილოთ პატარა ბურთებად და თითოეული ცომის ნაჭერი გავაკეთოთ ბეჭდისებურად და შევწვათ დიდი რაოდენობის კარაქში ან ზეთში. შეწვის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|