მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1348
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » "ყავა თურქულად”
18:05
"ყავა თურქულად”


"ყავა თურქულად

 

ჩვეულებრივ 1 ჭიქას სჭირდება 1 სავსე ჩაის კოვზი ყავა და შაქარი გემოვნებით. ყავა თურქულად მზადდება სამგვარად:

1.  ყავადანში რომელშიც ასხია ადუღებული წყალი ყრიან ყავას, შაქარს და ადუღებენ, წამოდუღებულს გადმოდგავენ ცეცხლიდან, ცოტახნით გააჩერებენ, შემდეგ კვლავ დგავენ ცეცხლზე (ამას ვიმეორებთ 3 ჯერ).

2.  შაქარში გარეულ ყავას ცივ წყალს ასხავენ და რამდენიმე წუთს ტოვებენ, რათა არომატული ნივთიერება გამოსცეს. შემდეგ ყავას ნელ ცეცხლზე დგავენ და ყავა უფრო ნელა იხარშება და მეტ ქაფსაც იკეთებს. წამოდუღებისთანავე გადმოდგავენ ცეცხლიდან, ხდიან ქაფს და შემდეგ კვლავ დგავენ და ადუღებენ. თუ გსურთ რომ ყავას ქაფი არ ქონდეს, ცეცხლიდან გადმოდგმისთანავე ცივი წყალი დაასხურეთ. თურქული ყავა სუფრასთან ცივ წყალთან ერთად მიაქვთ.

3.  თურქული ყავა გოგლი-მოგლით: 1 .. ყავა 1/2 კვერცხის გული, შაქარი. ყავა ჩვეულებრივ თურქულად რომელიმე წესით მოადუღეთ, და ბოლოს დაუმატეთ გოგლი-მოგლი. ეს არის მატონიზირებელი და საკმაოდ კალორიული, სუფრასთან მიგვაქვს როგორც ცხელი ასევე შეგრილებული ყავა.

კატეგორია: ყავა | ნანახია: 1583 | დაამატა: natia | ტეგები: ყავა თურქულად” | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: