ყავა ბათუმურად
მასალა:
ყავის
მარცვლები
1 ჩ/კ.
შაქარი
1 ჩ/კ.
ნიორი
1–2 კბილი
წყალი
(ჩამოსხმული,
დაბეჭდილი) 1 ყავის ფინჯანი.
მომზადება:
ყავის
მარცვლები
შევწვათ, დაბალ ტემპერატურაზე, ხის კოვზით ვურიოთ, არომატის გასაძლიერებლად დავუმატოთ რამოდენიმე მთლიანი კბილი ნიორი, დაველოდოთ სანამ მარცვლები ზეთოვანი არ გახდება. ყავის მარცვლები მოვათავსოთ სუფთა სალფეთქზე, გავაცივოთ, შემდეგ ხელის საფქვავში ჩავყაროთ და დავფქვათ. 1 ჩ/კ. ყავა და შაქარი ჩავყაროთ მოსადუღებელ ჭურჭელში, დავასხათ წყალი, დავდგათ გაზქურაზე დაბალ ტემპერატურაზე, არ მოვურიოთ. დაველოდოთ სანამ ქაფი არ ამოვა ზევით, ავურიოთ, დაველოდოთ კვლავ ქაფის ამოსვლას და დავასხათ ყავა მომზადებულ ფინჯანში.
|