ფორთოხლის ცუკატი
მასალა:
ფორთოხალი 5ც.
შაქარი 300გრ.
წყალი 200გრ.
მომზადება:
ფორთოხლის კანი დავჭრათ 1
სმ ნაჭრებად. დავასხათ წყალი მოვადუღოთ 15 წთ. დავუმატოთ შაქარი ვხარშოთ კიდევ 30
წთ. გავაცივოთ და კიდევ მოვხარშოთ მანამ
სანამ, ქერქი არ დარბილდება და გამჭვირვალე არ გახდება. გადმოვყაროთ საწურზე,
დავწრიტოთ წყლისგან. დავყაროთ სინზე მოვაყაროთ შაქარი და 2 დღე გავაშროთ ჰაერზე.
შევინახოთ შუშის ქილაში 6 თვე.
|