ფიჭვის გირჩის მურაბა
მასალა:
ფიჭვის
მწვანე გირჩა (იკრიფება ივნისის 1-10 რიცხვამდე)
შაქარი
და წყალი.
მომზადება:
ფიჭვის
ნორჩ მწვანე გირჩებს დავჩხვლიტავთ, დავაყრით 2-ჯერ მეტი რაოდენობის შაქარს, დავასხამთ 1კგ-ზე 1 ჩ\ჭ. წყალს. ვადუღებთ გაყავისფერებამდე.
უგემრიელესი
და ძალიან სასარგებლო მურაბაა. აკეთებენ გირჩების ჯემსაც. გირჩების მტვერს იყენებენ სხვადასხვა წამლის დასამზადებლად, როგორც დანამატი, განსაკუთრებით უხდება ბრონქებს, ხველას, ასთმას და სხვა.
|