მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » ფეტვის კატლეტი
15:27
ფეტვის კატლეტი


ფეტვის კატლეტი

 

მასალა:

ფეტვი 2 ჭიქა

წყალი ან რძე 5 ჭიქა

შაქარი 1 ს/კ.

მარილი 1 ჩ/კ.

დაფქვილი ორცხობილა (სუხარი) ან ფქვილი 0,5 ჭიქა.

კარაქი შესაწვავად.

მომზადება:

წყალი ან რძე ჩავასხათ ქვაბში, დავდგათ გაზქურაზე და როდესაც ადუღდება დავამატოთ მარილი, შაქარი და გარეცხილი ფეტვი. ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 20–30 წუთი, ხშირად ვურიოთ. ამის შემდეგ ქვაბი გადმოვდგათ გაზქურიდან და გავაჩეროთ რამოდენიმე ხანი, სანამ არ გაცივდება. შემდეგ ხელები დავისველოთ ცივი წყლით, მომზადებული მასისგან გავაკეთოთ პატარა ბურთები და ამოვავლოთ ორცხობილაში ან ფქვილში. შევწვათ კარაქში ორივე მხრიდან ტაფაზე. სუფრაზე კატლეტი შეგვიძლია მივიტანოთ კისელთან, არაჟანთან, კარაქთან ან რძის სოუსთან ერთად.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2339 | დაამატა: natia | ტეგები: ფეტვის კატლეტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: