პომიდვრის საწებელი
მასალა:
პომიდორი
1 კგ.
ქინძი
1 ჩ/კ.
უცხო
სუნელი 1 ს/კ.
ნიორი 2-3 კბილი
დაფქვილი
ცხარე წითელი წიწაკა
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
პომიდორს
კანი გავაცალოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ჩავთუთქოთ, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავცხრილოთ და კვლავ ვადუღოთ სასურველი სისქის (მასის) მიღებამდე, ხშირად ვურიოთ. 15 წუთით ადრე დუღილის დამთავრებამდე დავუმატოთ სუნელები, გატარებული ნიორი, წიწაკა, მარილი და გარგად ავურიოთ. 5 წუთით კიდევ ვადუღოთ და შემდეგ ჩავასხათ გამზადებულ ქილაში.
|