პომიდორის ალადიკები
მასალა:
პომიდორი
4ც.
კვერცხი
1ც.
ფქვილი
5–6 ს/კ.
ხაჭო
100გრ.
გამაფხვიერებელი
1 ჩ/კ.
მწვანე
ხახვი, კამა, ოხრახუში, პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
პომიდორი
დავჭრათ შუაზე და გავხეხოთ. მწვანე ხახვი და მწვანილები წვრილად დავჭრათ, ავურიოთ კვერცხი, ხაჭო, გახეხილი პომიდორი, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, დავამატოთ გამაფხვიერებელი
და ფქვილი, კარგად ავურიოთ ცომს (მასა უნდა იყოს ალადიკების ცომივით). (გამაფხვიერებელი
შეგვიძლია
არ დავუმატოთ). მომზადებული ცომი კოვზით დავაწყოთ გაცხელებულ ცხიმწასმულ ტაფაზე და შევწვათ ორივე მხრიდან.
|