მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » პეროგი თეთრი ლობიოთი
22:39
პეროგი თეთრი ლობიოთი


პეროგი თეთრი ლობიოთი

 

მასალა:

კვერცხი  10ც.

შაქარი  2 ჭიქა

ვანილი 1 ს/კ.

თეთრი ლობიო  2 ჭიქა

დაფქვილი ორცხობილია (სუხარი) 1 ჭიქა

შაქრის ფხვნილი.

მომზადება:

ლობიო გავაჩეროთ წყალში 5–6 საათი. ამ დროის განმავლობაში ორჯერ გამოვუცვალოთ წყალი, შემდეგ ლობიოს დავასხათ წყალი, ნახევრად მოვხარშოთ და გავატაროთ. კვერცხის გულებს დავამატოთ შაქარი,  ვანილი, 1 ს/კ. თბილის წყალი და ავთქვიფოთ. კვერცხის ცილას, დავუმატოთ ცოტა მარილი და ავთქვიფოთ. ათქვეფილ კვერცხის გულებს დავუმატოთ ლობიო, მომზადებული კვერცხის ცილა, დაფქვილი სუხარი და კარგად ავურიოთ. ცხიმწასმულ და სუხარმოყრილ ფორმაზე, მოვათავსოთ ცომი და მოვუსწოროთ თავი კოვზით. პეროგი გამოვაცხოთ 40–45 წუთი 180 °С ტემპერატურაზე გაზქურის გაუღებლად. პეროგის შესამოწმებლად ჩავარჭოთ ცენტრში რაიმე ჩხირი და ამოღების შემდეგ ზედ არუნდა აყვეს ცომი. სუფრაზე მივიტანოთ პორციებად და თითოეულს მოვაყაროთ შაქარის ფხვნილი.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 1499 | დაამატა: natia | ტეგები: პეროგი თეთრი ლობიოთი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: