მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 15
სტუმარი: 15
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » პეროგი ხახვით და ყველით
15:10
პეროგი ხახვით და ყველით


პეროგი ხახვით და ყველით

 

მასალა:

ცომისთვის:

მარგარინი 200გრ.

სოდა 0.5 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

არაჟანი 6 ს/კ.

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

 

შიგთავსისთვის:

ყველი

კვერცხი 2ც

ხახვი 5 თავი

ზეთი ხახვის შესაწვავად

მწვანილი, მარილი და პილპილი გემოვნებით

 

ცომის მომზადება:

მარგარინი გავხეხოთ, დავამატოთ ფქვილი, ძმარში ათქვეფილი სოდა, არაჟანი,  მოვზილოთ ცომი და შევდგათ საყინულეში 2 საათი.

 

შიგთავსის მომზადება:

ყველი გავხეხოთ, დავამატოთ კვერცხი, ზეთში შემწვარი წვრიალად დაჭრილი ხახვი, წვრილად დაჭრილი მწვანილი, მოვაყაროთ მარილი წიწაკა და კარგად ავურიოთ. ცომი გამოვიღოთ საყინულედან, გავყოთ ორ ნაწილად, გავაბრტყელოთ, ერთი ნაწილი მოვათავსოთ ფორმაზე, მოვაყაროთ მომაზდებული შიგთავსი, თავზე დავაფაროთ ცომის მეორე ნაწილი, ამოვუკრათ გვერდები და ცომის ზედაპირი დავჭხვლიტოთ ჩანგლით. გამოვაცხოთ აირღუმელში 40–50 წუთი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1469 | დაამატა: natia | ტეგები: პეროგი ხახვით და ყველით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: