პეჩენია
მასალა:
250გრ. ფქვილი
1 კვერცხი
100გრ. შაქარი
150გრ. დარბილებული კარაქი
გატარებული ნუში გემოვნებით.
მომზადება:
პირველ რიგში ვურევთ კარაქს+ ფქვილს+შაქარს და დაფქვილ ნუშს,
ჰომოგენური მასა უნდა მივიღოთ, დავამატოთ კვერცხი და ისევ კარგად შევაზილოთ რომ
ერთიანი მასა გახდეს, შემდეგ გავაჩეროთ მაცივარში დაახლოებით 30 წთ, სანამ გაზი გახურდება 200 გრადუსზე, დავსვათ
სასურველი ფორმები ჟარონაზე და შევდგათ 10-12 წთ, ყურადღებით უნდა ვიყოთ რომ არ
დაიწვას, მალე ცხვება, რომ გაცივდება, გემრიელად მიირთვით.
|