პამიდორის საწებელი (ქაბაბისათვის)
მასალა:
პამიდორის
წვენი -
800 მლ.ლ;
ხახვი
1 დიდი თავი;
ნიორი
3 კბილი;
ხმელი
ქინძი 2 ჩაის კოვზი;
წითელი
წიწაკა 1 ჩაის კოვზი ან
ცხარე
აჯიკა 1 ჩაის კოვზი;
ნედლი
ქინძი 1 საშუალო კონა;
მარილი
1 ჩალის კოვზი.
მომზადება:
გაარჩიეთ
ხახვი და დაჭერით ალყა-ალყად, წვრილად; ნიორი, მარილი და ხმელი ქინძი დანაყეთ; ასევე წვრილად დაჭერით მწვანილი; მაცივარში სასურველია ამყოფოთ 1 საათი მაინც.
პამიდორის
წვენი - აქ რამდენიმე ვარიანტი შეგიძლიათ გამოიყენოთ:
1. ყველაზე მეტად მე ასე
ვამზადებ
- ვაბლენდერებ
2 ცალ 400
მლ.ლიტრიან კონსერვის ქილა მთლიან პამიდორებს და ვუმატებ
აჯიკას, უფრო სწორედ „შამბალს", რომელიც აღმოსავლურ სამზარეულოში ქართული აჯიკის მსგავსია;
2. შეგიძლიათ გამოიყენოთ პამიდორის წვენი 800 მლ.ლ
და დაუმატოთ მხოლოდ აკიჯა, ან ტომატ-პასტაც 1 სადილის კოვზი; პამიდორის წვენი, ხახვი, დანაყილი სუნელები და მარილი აურიეთ ერთმანეთში; სასურველია სუნელები და მარილი ნელ-ნელა ამატოთ პამიდორს, ასე თქვენს გემოზე დააყენებთ საწებლის სიცხარეს. გადაიტანეთ ქილაში ან სხვა თავდახურულ ჭურჭელში და შედგით მაცივარში; მაცივარში ინახება 3-4 დღე.
|