მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 23 » პალინკა
20:19
პალინკა


პალინკა

 

დროს, როდესაც ზაფხულის მოახლოებასთან დაკავშირებით ღმერთს მადლობას სწირავდნენ და სასმელში ყველანაირ ხილს ურევდნენ, იმისათვის, რომ ხილის ღმერთი მომდევნო წელსაც გულუხვი ყოფილიყო და მოსავალიც უხვად მიეცა ხალხისთვის. ჩვენს დროში "პალინკასდამზადებასა და მირთმევას ტრადიციები და დღესასწაულები აღარ ჭირდება. სასმელის დამზადება სულ ადვილად შეგიძლიათ, თუ გაქვთ ხილი და შაქარი. მის შემადგენლობაში სპირტის 37.5 პროცენტია. მიუხედავად იმისა, რომ სასმელში საკმაოდ დიდი რაოდენობის სპირტია, მე-16 საუკუნეში მას წამლების შემადგენლობაშიც იყენებდნენ. ამბობდნენ, რომ "პალინკახელს უწყობს საკვების მონელებას, განსაკუთრებით იმ შემთხვევაში, თუ ცხიმს შეიცავს. ცნობილი ფაქტია, რომ უნგრეთში ძირითადად ცხიმიან კერძებს ანიჭებენ უპირატესობას. ასე რომ, შეგიძლიათ მიირთვათ დიდი რაოდენობის ცხიმიანი კერძები, დააყოლოთ "პალინკადა თან კუჭის ტკივილიც არ შეგაწუხებთ.

 

წყარო: avtoradio.ge

კატეგორია: სხვადასხვა | ნანახია: 984 | დაამატა: natia | ტეგები: პალინკა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: